MUK U REGIONU: Preminuo "kralj rukometa"
Sveća, ilustracija, Foto: Profimedia

TRAGEDIJA

MUK U REGIONU: Preminuo "kralj rukometa"

Tuga u Hrvatskoj

Objavljeno: 14:30h

Tužne vesti stižu iz Hrvatske!

Proslavljeni rukometni trener Vatromir Srhoj, poznat i pod nadimkom Šugi, preminuo je u 76. godini. On je bio naširoko poznat, te je imao i nadimak "kralj rukometa".

Vatromir je neko ko je ostao sinonim za rukomet na ovim prostorima, a tokom karijere je igrao u prvoj i drugoj ligi Jugoslavije, nosio je dres Splita, Zagreba, Trogira i Adriahema, dok je kao trener bio i daleko uspešniji.

Najveći trag je ostavio u ženskom rukometu, gde je vodio nekolicinu klubova poput Splita, Dalme, Split Kaltenberga, i to u periodu kada je ovaj sport bio na vrhuncu u Dalmaciji, te su za njegove utakmice svi tražili kratu viška.

Vatromir Srhoj
Vatromir Srhojfoto: Sportska televizija/Youtube/printscreen

Najveći uspeh je ostvario sa ekipom Budućnosti iz Podgorice, kada je bio prvak Jugoslavije 1986. godine, a igrao je i finale Lige šampiona.

Takođe, radio je i kao selektor Jugoslavije, s kojom je osvojio srebro na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji 1990. godine, dok je bio i šampion Mediterana godinu dana kasnije u Grčkoj. Potom je sa Hrvatskom uspeo takođe da osvoji Mediteranske igre u Francuskoj 1993. godine, te u Italiji 1997. godine.

Bonus video:

01:34

Ceca Kitić otvoreno o svojim počecima!

(Espreso sport/Telegraf/Prenela J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.